Академичното ръководство на Медицински университет - Пловдив изказва най-искрени съболезнования по

...
</TD
>Академичното ръководство на Медицински университет - Пловдив изказва най-искрени съболезнования по
Коментари Харесай

Почина изключителен професионалист и човек

Академичното управление на Медицински университет - Пловдив изказва най-искрени съболезнования във връзка кончината на проф. доктор Петър Кавлаков. Проф. доктор Петър Кавлаков е един от най-изявените експерти в региона на оралната и лицево-челюстната хирургия и на пародонтология.

Проф. Кавлаков приключва висшето си обучение по стоматология в Стоматологичния факултет - София. През 1967 година придобива компетентност по хирургична стоматология. През 1972 година е определен за помощник в Катедрата по хирургична стоматология и лицево-челюстна хирургия към новосформирания Факултет по стоматология на ВМИ - Пловдив.

Проф. Кавлаков минава сполучливо всички стадии на преподавателската и научната кариера, като през 1973 година е определен за старши помощник, а през 1975 за основен помощник. През 1982 година придобива научната степен " Кандидат на медицинските науки ", а от 1983 е определен за постоянен доцент към Катедрата по хирургична стоматология и ЛЧХ.

От 1988 до 1989 година е декан на Стоматологичен факултет - Пловдив, а от 1989 до 1992 година и от 1995 до 1999 година е началник на Катедрата по хирургична стоматология и ЛЧХ, преименувана по-късно на Катедра по Орална и ЛЧХ. През 2001 година е определен за професор към същата катедра и работи в нея до 2002 година.

Същата година е назначен в новосформираната Катедра по пародонтология и ЗОЛ и извършва длъжността началник на Катедрата до октомври 2004 година. Работата си в същата катедра продължава до 2006 година.

Много са професионалните самопризнания и награди, които проф. Кавлаков е получил през дългия си професионален път. Той има приети рационализации, огромен брой научни изявления у нас и в чужбина, както и истински способи и приноси в травматологията, възпалителните и туморни болести в региона на оралната и ЛЧХ.

Проф. Кавлаков е създател и съавтор на голям брой пособия, управления и учебници, които се употребяват в образованието на студенти, докторанти, специализанти и експерти в региона на оралната и ЛЧХ.

Като доктор и началник на катедрата, декан и помощник- ректор проф. Кавлаков поставя оптимални старания за основаването и построяването на Стоматологичния факултет, за организацията на образователния развой, за написването и отпечатването на образователни пособия, организирането на научноизследователската активност.

Наред с професионалните си триумфи като врач и преподавател проф. Кавлаков ще остане в историята на Факултета и на Медицински университет - Пловдив с творчеството и гения си да показва с думи своето верую. Издадените от него стихосбирки разкриват богатата му психика и морална непорочност.

Проф. Кавлаков ще продължи да живее в сърцата на своите сътрудници и студенти като извънреден експерт и добър човек, предан на специалността си и отдаден на хората.

Медицински университет - Пловдив изрича съболезнования на фамилията и околните и на всички, които обичат и почитат проф. доктор Петър Кавлаков!

Дълбок реверанс пред светлата му памет!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР